Yumurta donasyonu diğer adlarıyla yumurta nakli, yumurta bağışı ve donör yumurtası ile yapılan tüp bebek tedavileri, tümü aynı tedaviyi ifade eder.
Erken veya yaşa bağlı olarak doğal menapoza giren hastaların yüzünü güldüren başarı şansı en yüksek tedavi, yumurta bağışı (nakli, donasyonu) ile gerçekleştirilen tüp bebek tedavisi olup menapoz sonrası gebelik mümkündür. Bazen de tüp bebek hastalarında defalarca denemelerine rağmen, yumurta gelişiminde nedeni bilinmeyen bir nedenle bir bozukluk, ileri derecede döllenme yetersizliği, erken embryo gelişiminde durma (arrest) veya transfer edilemeyecek kalitede kötü embryo gelişimi olur. (Ayrıca hastalarımızın yumurtaları halen olup kesin sonuç ve tedavi istedikleri durumda ancak kendi yumurtalarının yanına donör yumurta takviyesi istedikleri taktirde özel bir tedavi şekli olan ''tandem'' tedavimiz de mevcuttur. Bu konuyla ilgili daha fazla bilgi için tandem bağlantısından bilgilenebilir veya direkt olarak görüşmek için Op Dr Vedat Uğurel ile whatsapp üzerinden iletişime geçebilirsiniz.)
Bu durumlarda yumurta bağışına ihtiyaç duyulabilir. Yumurta bağışçısı olarak uygun olan kadınlar, 20li yaşlarındaki donörler (20 ila 25 yaşları arasında) sağlıklı, zararlı alışkanlıkları bulunmayan ve düzenli aralıklarla Hepatit B, C, HIV, frengi ve diğer cinsel yolla bulaşan hastalıklar açısından taranmış ve bu hastalıkları bulunmayan, gebelik yüzdesi yüksek kişiler arasından değerlendirilerek seçilmektedir. Donör YAŞI ve EMBRYO GELİŞİMİ TEDAVİ BAŞARISI AÇISINDAN OLDUKÇA ÖNEMLİDİR. DONÖR YAŞI DAHA GENÇ OLDUKÇA GENETİK HASARLI EMBRYO SAYISI O ORANDA DAHA AZ OLMAKTADIR. HASTALARIMIZ İÇİN EN GENÇ VE GENİŞ DONÖR HAVUZUNDAN FİZİKSEL ÖZELLİKLERİ VE KAN GRUBUNA UYGUN DONÖR SEÇİMİ YAPMA KONUSUNDA İDDİALIYIZ VE OLUMLU GEBELİK SONUÇLARIMIZDAN DA BUNLAR AÇIKÇA GÖRÜLMEKTEDİR ( instagram ve Facebook bağlantılarımızdan gerçek hastalarımıza ait sonuçları görebilirsiniz) Ayrıca donörler ailesel genetik hastalıklar açısından araştırılmakta, genetik geçişli talasemi gibi kan hastalıkları açısından da taranmaktadırlar. Donörlerde genetik test yapılması ve yukarıda sayılan faktörlerin tümünün dışlanması kanunen bir zorunluluktur.
Yumurta bağışında bulunan kadınların kimlikleri tamamen gizli olup hasta ve bağışçılar birbirlerini göremez ve kişisel bilgilerini talep edemez. Yumurta bağışında bulunan bir kadının kanunlar gereği, çocuk üzerinde ileride hak talep etmesi mümkün olmayıp, onam formu ile yumurtalarını verdikten sonra tüm haklarından feragat ettikleri ve bu yumurtalardan doğan çocuklar ile hiç bir bağlantısı olmayacağı hakkında yazılı taahhüt vermektedirler.
Tedavi süreci, çiftin fiziksel özellikleri, kan grupları ve varsa özel seçimlerine uygun bir donör seçimi ile başlar. Yumurta bağışçısının adet döngüsü ile hastamızın tedavi başlama günü senkronize edilir. Böylece, hastamızın rahim dokusunu kalınlaştırılarak uygun kalınlığa ulaştığında, donörün de yumurta toplama zamanı denk gelmiş olur. Yaklaşık 14 gün alan bu rahim dokusunun ilaçlarla kalınlaştırılması evresi, yaşadığınız yerdeki bir doktor tarafından bizim size özel hazırladığımız ve gönderdiğimiz protokole göre takip edilerek yapılır. Yumurta bağışında bulunan uygun donörün yumurta toplama gününden bir gün önce eşiniz ile birlikte Kıbrıs'a gelirsiniz. Tarafımızca özel aracımız ile sizi karşılıyoruz ve otelinize transferiniz ve tedaviniz sürecindeki otel-merkez-otel-havaalanı transferleri ücretsiz olarak yapılmaktadır. Kıbrısa geldikten embryo transferi işlemi yapılıp dönüşünüze kadar yaklaşık 7 gece kadar Kıbrısta konaklarsınız. Konforlu otel seçeneklerimiz ile adada geçirdiğiniz sürede rahatlayarak, kısa bir tatil yaşayarak tedavinizi olabilirsiniz.
Yumurta bağışçısından toplanan yumurtalar, aynı gün eşinizin spermi ile döllenir. İşlem %100 eş spermi ile güvenilir şekilde, kişiye özel barkodlar kullanılarak, kişi ile örnek eşleşmesi tam olduğunu denetleyen elektronik kontrol sistemleri ile gerçekleştirilmektedir. Bu şekilde yumurta bağışında bulunan uygun size özel donörün yumurtasının toplandığı gün eş spermi verilerek embryolar oluşturularak yapılan yumurta donasyonu tedavilerine '' Taze toplanan yumurtayla '' yapıldığı için ''TAZE'' siklus , taze tedavi denmektedir ve dondurulup çözülen yumurtalara bağlı kayıplar olmadığı için daha yüksek sayıda başlangıç yumurtası, yani daha fazla embryo oluşması dolayısıyla da en yüksek gebelik oranları sağlanabilir.
Döllenme yüzdesinin yüksek olmasını sağlamak için tüm tedavilerimizde ICSI yöntemi kullanmaktayız. Bu yöntem için hastalarımızdan ekstra ücret talep edilmemektedir. Yumurta toplama günü, size progesteron, gebelik hormonu başlanır ve ilaçlarınız tekrar hem sözel hem de yazılı olarak anlatılır. Progesteronun 6. gününde, rahim dokusu embryoyu kabul etmeye hazır haldedir aynı şekilde embryolarda rahim dokusuna yuvalanmadan hemen önceki evrededir. Embryo kalitesi ve sayısı ile birlikte transfer edilecek embryo sayısına hastamızla birlikte karar verdikten sonra, ince bir kateter yardımı ile ultrasonografi ile gözleyerek rahim boşluğuna embryolar bırakılır. 10 gün sonra kanda gebelik testi - Beta-hCG - ile mutlu haber alınır. Hastamız, bebeği karnında dokuz ay 10 gün taşıyarak ve doğurarak anne olmakta, doğum sonrası emzirmekte ve bebekle ayrılmaz bir anne-çocuk bağı kurmaktadır. Yumurta donasyonu tedavisi %80 lere varan başarı oranları ile yüz güldüren oldukça başarılı tedavilerdir.
Kıbrıs tedavileri ile ilgili sıkça gelen bir başka soru da, nikah şartı aranıp aranmadığı yönündedir. Kuzey Kıbrısta halihazırdaki yasalar gereğince tüp bebek, yumurta donasyonu, nakli , bağışı tedavilerinde ve diğer tüm tüp bebek tedavilerinde nikahlı ve evli olma şartı aranmamaktadır.
Özel kampanya için ulaşabilirsiniz...👇
Bu tedavi ile ilgili daha fazla bilgi almak için bu bağlantıya tıklayarak Op Dr Vedat UĞUREL ile direkt olarak iletişime geçebilir ve durumunuzu hasta -doktor gizliliği içinde konuşabilirsiniz... 👇👇👇
Diğer Kıbrıs Tüp Bebek Tedavilerimiz:
SIK SORULAN SORULAR :
TEDAVİ NE KADAR SÜRER?
Kıbrıs'a gelmeden, en az 2 ay öncesinde tedavinizi kesinleştirmeniz gerekiyor. Çünkü yumurta toplayacağımız yumurta bağışçısı 20-25 yaşlarındaki size uygun donörün seçimi, ilaçları ve sizin adet döngünüzün ve Kıbrıs'ta olacağınız sürenin denk gelmesi gerekiyor.
Bunların hepsini biz ayarlıyoruz Kıbrıs'a gelmeden önce bir buçuk ay kadar bir hazırlık süreci oluyor bu bulunduğunuz şehirde bizim gönderdiğimiz tedavi şemasına göre yapılıyor.
Orada ultrason bakılıyor hangi günlerde bakılması gerektiğini size yazıyoruz. Hangi tahliller gerektiğini yazıyoruz. Tüm hazırlıklar tamam olduktan sonra Kıbrıs'a geliyorsunuz.
KIBRIS'TA KAÇ GECE KALMAMIZ YETERLİ?
7 gece Kıbrıs'ta kalmanız tedavi için yeterli. Embryo transferi gerçekleştikten sonra ertesi gün geri dönüyorsunuz.
KIBRIS'TA NEREDE KONAKLAYACAĞIZ?
Biz Lefkoşa'dayız, anlaşmalı otellerimiz var siz kendiniz de isterseniz ayarlayabilirsiniz. Biz sizi ücretsiz özel aracımız ile havaalanından alıp otelinize bırakıp hastaneye geliş dönüşleriniz ve tedavi bitince dönüşünüzü sağlıyoruz.
BAŞARI YÜZDESİ NEDİR?
%90 ve üzerinde başarı şansı vardır.
Başarı şansı hastamızın yaşından bağımsızdır çünkü yumurtanın toplandığı kadının yaşı, embryo kalitesini belirler. 20-25 yaş aralığında en genç ve embriyo kalitesinden emin olduğumuz yumurta bağışçılarından yumurta topluyoruz.
YUMURTA BAĞIŞÇISI DONÖR NASIL SEÇİLİYOR?
Donör yani yumurta bağışında bulunan genç kadınla, sizin kan grubunuza ve görünümünüze uygun, genetik açıdan taranmış bağışçılar arasından seçilir. Donör YAŞI ve EMBRYO GELİŞİMİ TEDAVİ BAŞARISI AÇISINDAN OLDUKÇA ÖNEMLİDİR.